ponedeljek, 5. november 2007

Juniperus squamata "Meyeri"

Brin se je kar nekaj časa neožičen neovirano razraščal. Ko pride na vrsto, dobi novo frizuro.



5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Kako težko je tole z imeni, kajne?!?

Meirei, pa kaj še!

Raje pravi ...

Živjo!
Pa te imam. Namenoma sem ponovno objavil napačno ime. Veš, objavljam, pa se nihče ne javi, ni komentarjev. Sem se spraševal, če kdo sploh bere. Kot si gotovo opazil, sem ob tvojih pripombah, imena takoj uredil. Tokrat me je zanimalo, če si še živ, a sploh deluješ. Bravo. Se priporočam za naprej.

Lep, ne preveč stresen dan. Kaj dan, noč, ti želim.
Raje

Anonimni pravi ...

Pa me imaš, ja! :)

No, naj ti povem, da sem ter tja pogledam tudi www.bonsaji.si. Med "ponudbo" je še vedno kar nekaj napak.

Izgleda, da je zate (oz. za vas) pač vse isto: samo da zveni učeno, pa je, ne? (Kupci so itak ignorantje in nimajo pojma.)

Ficus benjaminai?!?
Ulmus procerat?!?
Ulmus parviflora?!?
Zantoxylum piperitium?!?

Google is your friend! Ali pa kakšna bukva. Če prav pomislim: zgražamo se nad začetniki, ki kupijo kvazi-bonsaj brez "nalepke" in potem sprašujejo, kaj za vraga imajo. To še toliko bolj velja zate. Če ti grosist ne zna povedati, kaj ti prodaja, potem NE KUPI! Kako boš sicer vedel kupcu povedati, kako naj skrbi za zadevo?

Raje pravi ...

Hvala. Na bonsaji.si strani so vmes "tiskarske napake" sina. Moja napaka je, da ne pregledujem v nulo,kar postavi. Res pa je, da napišem ime rastline, ki ga dobim na dobavnici. Velja za vrste, ki jih dobim prvič.
No to ni opravičilo, res bom moral s pomočjo neta objavljat točna imena. Če ne bom uspel, pa boš pomagal ti, kajne?
Kar se pa tiče svetovanja pa korelacije med narobe črkovanim imenom in nasvetom za oskrbo ne vidim. Ponavadi se pogovarjamo po slovensko.

Anonimni pravi ...

Lahko ti pomagam, ja. Če bom s fotografij lahko razbral, za katere vrste gre.

Kar se tiče korelacije, bi jaz sklepal takole: če je na nalepki napačno ime, se prodajalec (i.e. ti) ne spozna na zadevo. Kako naj potlej verjamem, da to, kar mi pripoveduje glede oskrbe, drži? No, recimo da verjamem, da v tvojem primeru ne gre za to, ampak samo za tipkarske napake.

Tudi sam raje uporabljam naša imena (za tiste vrste, ki jih imajo in ki jih poznam; se dam pa brez zadrege podučiti). No, v resnici je (zmedi v izogib) praktično, če navedemo _tudi_ taksonomsko ime.

Afnanje a la "Obrezovanje picej", ki se ga da zaslediti na forumu, mi pa sploh ne gre v račun.