ponedeljek, 14. september 2009

Dečin - Češka

Na povabilo Češke bonsaj zveze smo se s Tomažema udeležili njihove nacionalne razstave. Cilji: demonstracija, naučiti se nekaj novega, videti kaj zanimivega. Vse je uspelo.
Tri dni je minilo zvizz. Okoli sto razstavljenih dreves, večinoma vrhunske kvalitete v še bolj vrhunskih čeških posodah. No, tale je original nemška. Avtor Walter Pall.
Malo premalo za trinevno analizo. Narodni park v bližini je bil idealna točka za relaks.
Glavna zvezda je bil gost Walter Pall. Tokrat so bile njegove kritike razstavljenih dreves poučne, nezačinjene z njegovo veličino.
Par primerkov + boljše slike ; avtor W.Pall
Sobotna demonstracija je bila hitra, nekoliko živčna, a uspešna. Poleg naju se je trudilo še pet tujih mojstrov. Mr. Pall je obdelal moj bivši macesen. Komenter imam, pa ga ne bom objavil.
Tomaž je bil tokrat šef, Raje asistent, črnc. Pred in po Danes, doma, bo Tomaž dodelal finese. (ne bo, staknil gripo! op.p. 10:54)
Eto, toliko, na brzino.

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Zgleda, da ste se imeli lušno! Super!

Opažam, da s Tomažem v zadnjem času največ delata na kitajskih brinih. Kje dobita material oz. drugače rečeno, je material povečini "slovenskega porekla" ali nabavljen po drevesnicah in bonsaj centrih kjer potekajo srečanja?

Lp, A.

Raje pravi ...

Material je iz tujine. Na razpolago pri meni. Nekaj zaloge je še, konec meseca ali v oktobru pa pride nova pošiljka.
LP
Raje