nedelja, 15. avgust 2010

Dan zaman

Boriš se. Kot mlada opica z ravnotežjem na odlomljeni veji, vložiš več energije kot jo premoreš, seveda tja kjer ni potrebno, iz sebe skačeš v vedno nova vprašanja, nazaj vase pa poparjen ležeš brskat po zastarelem leksikonu, hrepeniš do vesolja, čeprav veš, da brcaš v temo, kot debil v ogledalu nasedaš samemu sebi, verjameš besedam (kako si naiven), ignoriraš kar vidiš v njih očeh, luknje v žepu so stalnica, brez najmanjšega odpora goltaš tablete in prah, ki ti bodo kao bolečino zalile z instantnim olajšanjem, krožiš z očmi, kot bi si s tem hotel razširiti obzorje, za dolge, zanemarjene nohte, pod katere se gnusno nabira svinjarija zadnjih dni ti ni mar, za nov oljni madež zadnje večerje na edinih, do včeraj čistih hlačah, tudi ne, misliš da srkaš upanje, ko brezčutno obračaš liste knjige modrosti, namesto pogleda v oči pohotno trgaš njeno oprijeto majico in nemo hrzaš kot mlad žrebec na neograjenem pašniku, galopiraš v krogu, namesto da bi potegnil črto do obzorja, kjer ravno tedaj, a ni to čudno, razbeljena luč, v prelivajočih se barvah, izgublja svojo moč.

In tako vsak dan, včasih za odtenek drugače, izgubljaš upanje, da bi končno izvedel kje, kdaj in zakaj si nekoč v mladosti izpustil nevidno nit, ki te je povezovala.

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Vsak dan posebej nam je podarjen. Potrebno ga je živeti in na široko odpreti svojo dušo in srce - predvsem svojim najdražjim, ki znajo poslušati, dajati... Čas preživet z njimi je vedno najlepši. In v njihovi družbi noben trenutek ni zaman!
Srečno, Alenka

Evelina pravi ...

V knjigi, ki sem jo predzadnje prebrala, mi je bila všeč misel.
Meme McDonalds, Ljubezen kot voda: "Obžalovati pomeni ne razumeti priložnosti, ki ti jih da vsaka izkušnja."

Moj dan je bil danes bolj gnil. Toda gnoj je včasih potreben, sadeži in cvetje so lepši!

Anonimni pravi ...

Zadnjič je šel mimo mene klošar, sam, pijan....... najbrž ni vedel kam......
Veliko stvari daješ, najbrž tudi veliko dobiš.....
?????

javor pravi ...

filozof na kolesu