torek, 31. avgust 2010

Na Žižanj

Dopusta, takega kot si ga predstavlja in uživa večinski skupek, nisem ležal že odkar so deca splavala. In morje me ne privlači. Celo strah ga me je. Pa vseeno grem. Ker..., v bistvu ne vem zakaj točno. Največ zaradi Ruth. Ona ima namreč slano vodo in vse v zvezi z njo, več kot rada. Malo so krivi mediji. Največ pa, jasno, sam.
Samoanaliza je namreč pokazala, da glavno odvračalo mene me od morja niti ni morje samo. Ampak gomazeče množice podnevi lenih, ponoči pijanih soljudi, ki povzročajo nemir. Jaz pa hočem mir. Čisti mir, pure silence!

Na morju je to mogoče samo na samotnem otoku. In prav tja greva. Na takega, majčkenega, z eno samcato hišco gor, pa pika. Na Žižanj. Lastnik hišce, otok je v lasti države Hrvaške, naju bo s čolnom zategnil tja in čez devet dni prišel po najine ostanke. In naju.Vmes pa odklop. Od vsega. Na način, ki ga ne poznam. Mogoče, le da ne bo hudo vroče, pa mi zleze pod kožo? Kajak, knjige, lovljenje rib (upam, sicer znava shujšat), buljenje v zvezde, veliko ljubezni, ljubljenja tudi kajpak, spanja, premišljevanja in nič več.

Nisem romantik, sploh ne, daleč od tega. Samo mir hočem!

V hribih pa je padel prvi sneg!?

6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Ko boš dovolj sam, da boš morje dejansko slišal in začutil, ti zna biti všeč. Uživaj.

Pozdrav,
Blaž

Miha Oberstar pravi ...

dober prijem ;-) Išči globoko odsekano kamnito razbito obalo, uporabi črva ali pa ligenj, školjko. Najlažje je ujet hobotnico - na umetno vabo. Lepo se imejta, mislim, da boš vseen užival !

Raje pravi ...

ja, ja črva...
mene samo skrbi da ne omagam!!
Ej, devet dni na samotnem otoku...

Anonimni pravi ...

Devet dni na samotnem otoku... in to z Ruth ...ne bo ti dolgčas in sploh ...ne boš omagal...
Kar korajžno na jug! Všeč ti bo!
LP
MIlena

Miha Oberstar pravi ...

:) sej si pa ja športnik

Anonimni pravi ...

Žižanj je sicer miren otoček, ni pa gor le ena hiša...
poglej na www.otok-zizanj.com
sem nekajkrat po 1 teden dopustoval gor, pa nekaj ligenjskih vikendov v februarju.
lepi spomini