petek, 6. januar 2012

52

Še 52 dni.
Po mesecu zbiranja ter preizkušanja idej, po mesecu cincanja in zdravljenja manjših poškodb, sem hojo zamenjal za tek, krplje za smuči. Bolečin, ki so se po vsakem več kot pet ur dolgem treningu zagrizle v meče in stegno, kar naenkrat ni več. S tem tudi dileme ne.
Srce pove, telo odreagira.
Tako nastopi nova stara zgodba, vprašanje. Do kam bodo letos zdržale tetive, mišice, glava? Po šestih poizkusih priti v Nome s smučmi, po vsakem izmed njih, mi je bilo jasno, da s smučmi ne gre. Kolo je zakon, peš je opcija. Nisem kolesar, hoja me trga. Torej? Valjda, smuči.

In? Prilagoditi taktiko, razbremeniti um s končnim ciljem, zliti se s trenutnimi razmerami, s sabo, uživati zdaj, ukrepati zdaj. Če ne bo šlo s smučmi, ko sneg postane stiropor, bo šlo peš. Če bo utrujenost bezala bolečino, počitek. Kjerkoli, kadarkoli. Namesto koče šotor. Namesto ure občutek, namesto tekme pot. Čas kot omejitev zamnjati za čas kot zdaj.
Malo več opreme, malo več zaloge. Na žalost moje Ruth tudi tiste okoli pasu. Moj Spartatlon je pač mrzel. Mrzel in dolg.
Res bi blo fajn 50. rojstni dan praznovati na obali Beringovega morja.
Kakšna je možnost? Koliko šans je?
Ne vem. Ampak ena je sigurna. Ta, da grem!

Mogoče pripomore podatek, da so natančneje izmerili pot. Sploh ni 1800 km, le 1680 jih je!

4 komentarji:

polovička pravi ...

Vse spoštovanje, za željo, gonilno silo, odločitev zasmučati se, ne le sanjuriti... Odločitve za smer mraz in ne toplota sicer ne razumem, toplota ženska, mraz moški? Jaz čakam na pomlad da pomolim nos iz hiše. Ja, ja, saj vem, zamujam. Po tvoje, po svoje pa ne zamudim ničesar, nobene urice, ki jo lahko prelenuharim daleč od zunanjega sveta, naporov, če hočeš. Cenim pa, zelo. Srečno! Aja, buhtljeve so mi dobre, so zbrane kje?

Raje pravi ...

Ja, vsak svoj, vsak drugačen. Edino prav, še posebaj če v svoji drugačnosti uživaš in SE najdeš.
Pa magari na kavču. Buda je nirvano doživel baje pod derevesom. Počivajoč. Takorekoč.

Buhteljni so občasni prebliski, včasih prepisi...zbrani pa so v vetru.

Lep dan!
danes piha k' svina :)

polovička pravi ...

Oprosti, ampak tisti buhteljni morajo biti tudi malo buteljni, da so šli odkrivat strehe glih v uboge Železnike! ...naj grejo pihat tja, kjer ni streh... pa steklenjakov :-)! Čau!

mojchka pravi ...

Ma, dej, 1680 je pa res mala malca :-) Če bi bilo 1800, bi tenko piskal, tako pa...