sreda, 11. november 2015
torek, 10. november 2015
Mineštra
Moja Bobo je gorenjska primorka. Zaske ne mara, pa klobase tudi ne. Ima pa hudo rada mineštro. Uno, z bobiči. Kar po gorenjsko pomeni - guno, s koruzo.
Koruzo sem narabutal blizu Radol'ce, krompir sva pridelala na novem vrtu, zapozneli fižol je prispevala Slavka, paradajz je tud valjda domač. Inu peteršilj. Sol je pa kakopak piranska.
Recept sem pozabil zapisat in se ga glih preč ne spomnim. Važno da zgleda dobro in je nenazadnje njami.
Danes sem prebral v Oni, je en pameten doktor zapisal, da če hočmo bit zdravi, ne smemo jesti:
mesa, žitaric, stročnic, krompirja...
Jaz vse to jem. Torej sklepam, da sem bolan.
ponedeljek, 9. november 2015
Podvin
Me je prejle klical kolega:
" a so ti bonsaji ki jih objavljaš tvoji, ali jih copipejstaš...?"
Jebemti, valjda so moji!!!
Tale tudi:
Pa tale slika spodaj je tudi moja. Prav tako papiga zadaj in kletka spredaj. Pravzaprav okoli.Včeraj sva z Bojano praznovala PRVO obletnico poroke (ja no, hvala,hvala...) Sva šla na kosilo v Vilo Podvin, k sosedom. Vila kot Vila, mal drugačna kot najina.
Kot sem že nekoč zapisal, in nekateri me tudi poznate, je zame kuhanje umetnost. Kot je za vrhunske kuharje sploh. V Podvinu, mogoče zaradi lokacije, je vsak grižljaj poezija (tudi poezija je umetnost). Mogoče bi sam kakšen verz predrugačil, a sline se ne da ustaviti. Uroš, kapo dol.
K' smo že pri top kuharjih in kuhinjah...Par tednov nazaj sva tudi zaradi lanske poroke burbončice prepuščala kuhinji kuharjev Hiše Franko. Če spremljaš kaj je IN, je Franko več kot IN.
Pa ne vem zakaj. Razen astronomskih cen me kot pol laika in Bojane vegeterjanke niso prepričali v ničemer. Mogoče s postrežbo!? No, pa raco!
Moderne pene in sestavine, ki si jih nekoč nismo upali niti zamisliti ter moderne oblike krožnikov, so prevladali nad okusi. Kar se včeraj, kljub podobnemu pristopu (pene...) niti slučajno ni zgodilo.
Podvin je zakon!
Ker nočem zaostajat, sem pozno popoldne namenil kuhi.
Eto, tole je priprava večerje za mojo ljubo. Namesto krompirjeve pene koščki krompirja, repe, zelene in korenčka, seveda vse iz domačega vrta, z zelišči v domači paradižnikovi mezgi.
Še mlad fižol, malo brstičnega ohrovta, šalotkina omaka...
in Podvin št. 2 je na mizi.
Če je okusno?
Nikoli ne boste vedeli.
...razen nekaterih.
četrtek, 5. november 2015
petek, 16. oktober 2015
ponedeljek, 28. september 2015
sreda, 9. september 2015
torek, 8. september 2015
četrtek, 30. julij 2015
sobota, 30. maj 2015
Naročite se na:
Objave (Atom)