nedelja, 30. marec 2008

Prestavljanja

Iz česa so sestavljene sanje?
Prebudil sem se s tem vprašanjem. Intenzivnost nočnih slik je bila tako močna, tako otipljiva, da se ne sprašujem več KAJ to pomeni. Že nekaj let mi je jasno, kako močan vpliv na mojo bit ima podzavest. Je kot mavrica. Lepa, včasih bolj, drugič manj intenzivna in ne moreš je prijeti. Že ko misliš kako je blizu, se ti z vsakim korakom odmika. A vabi. Vsakdo reče: "poglej, mavrica!", sam si pravim: "poglej, podzavest!". Njeni učinki so velikokrat prekratki , da bi razbral kaj obroči slikajo na platno zavesti. Njena imaginarnost se kaže v sanjah.
OK. Danes je prestavljena nedelja. In to za celo uro. Jutro pravi, da bo lepa. Mesec nazaj bi bil že v hribih. Vonjal bi sneg in tišino, poslušal lasten utrip. Bližajo se dnevi grmenja, ko bodo nedelje strogo dan za beg v mir. Začenši danes. Pravzaprav že včeraj popoldan. Nedokončana dela osvobajajo.
Popravljam napake, kakor jih pač mogoče. Če jih, sploh? A vseeno sem zadovolnejši. Gaber sem prestavil v novo posodo. Kako malo je treba včasih storiti, da ti sonce zadovoljstva popestri dan. Pa čeprav dežuje.

Od spredaj in od zadaj.

Sedaj bom sliki dodal na forum Slovenskega bonsaj kluba in popestril dan kolegom. Različnost odzivov in mnenj je pričakovana. Moj Jaz pa ostal zadovolnejši.

Ni komentarjev: