sreda, 9. januar 2008

Logistika

Kašljam kot star prepovedan kadilec. Boli me glava. Nič v skladu z odštevanjem (do odhoda samo še 38 dni) in posredno s plani. Povrhu pa še zima, če se temu sploh lahko tako reče, opleta s toplino in dežjem.

Čas, ki ga lahko izkoristim za utrjevanje glave in za logistiko. Oboje je enako pomembno kot sama fizična priprava.
Problemi in problemčki, rešljivi in nerešljivi, vprašanja in odgovori:

* ČAS. V 38 dneh uskladiti delovne obveznosti, trening, finance, družino...

* TRENING. Snega v dolini ni. Sploh. Na Pokljuki in Jelovici ga je bolj za vzorec. dosedanji treningi so bili splošni, dolgi. Sedaj je čas za specialne. Smuči in pulka, hoja in pulka. Namesto po prostranstvih, bo treba drpajsat kilometre na omejenih odsekih zasneženih gorskih cest. Gor, dol, gor, dol. Pač. Ne bo prvič.

* OPREMA. Imam vse, kar bom potreboval. Imam res? Bo dovolj? Preveč? Je pretežko? Me bo zeblo?... Še mesec dni časa za testiranje.

* HRANA, PIJAČA, ZDRAVILA. Glede hrane mi je jasno. Kar jo bo, jo bo premalo. Preveč je pretežko. Zato bom rezervo, kljub nejevolji moje ljube, vzel v obliki podkožne maščobe. V štirih tednih, ko mraz v sodelovanju z gibanjem neusmiljeno golta kalorije, je ta vir lahko ključnega pomena.
* STRATEGIJA. Izkušnje, cilj, počutje, vreme, težave. Preveč neznank v formuli za natančen rezultat. Zbrisal sem besedo tekmovanje. Ostane samo POT. Dolga. Razdeljena na dneve. Vsak dan naprej. Prilagojeno, v skladu z neznankami, ki na ta dan postanejo znanke.
* PSIHOLOŠKA PRIPRAVA. Najpomembnejša. Počasi zapiram vrata in okna. Eno so želje, drugo so dejstva. Izkušnje in predvsem NAPAKE štejejo korake do Noma.

Ni komentarjev: